Week van de Kropsla

Van kropsla kun je blijven eten, altijd, overal, je hele leven dóór! Kropsla is eigenlijk gewoon te gek! Dus sla dóór met kropsla en eet ook kropsla in de herfst en in de winter.

De week van de kropsla loopt van 31 oktober tot en met 6 november en dan zetten we de kropsla extra in het zonnetje. Kropsla is een gezonde groente met een zomerse uitstraling, het hele jaar door verkrijgbaar en supervers geleverd door de slateler. Kropsla houdt dan ook geen winterslaap: het verlengt je zomerseizoen!

Met een nieuw ‘ik Sla door’ recept en traditioneel bereide kropsla wordt in de week van 31 oktober tot en met 6 november promotie gemaakt voor Kropsla. Speciaal hiervoor is een samenwerking gesloten tussen Freshweb.nl, chef-kok Hein Onderwaater en GroentenFruit Bureau.

Het aanbod van kropsla is de laatste jaren flink toegenomen. Naast de bekende botersla zijn er veel nieuw soorten, als Salanova, Lollo Bionda, Lollo Rossa, groene –en rode eikenbladsla zijn tegenwoordig het hele jaar door te krijgen. De producten bevatten van nature veel vezels en weinig calorieën; ideaal om af te vallen en om je weerstand te verhogen. Kropsla bevat namelijk veel ijzer, vitamine A en C.

Freshweb.nl is voor de horeca een belangrijke partij voor de toelevering van verse kropsla aan culinaire restaurants. Hein Onderwaater, de jonge chef van hotel-restaurant De Gouden Leeuw van Van der Valk in Voorschoten heeft op creatieve en culinaire wijze een tweetal recepten ontwikkeld. GroentenFruit Bureau is het voorlichtings –en expertisecentrum voor en namens de Nederlandse groente- en fruitsector. Met gerichte campagnes in binnen- en buitenland wordt het imago van groenten en fruit versterkt en de consumptie ervan bevorderd. GroentenFruit Bureau wil een concrete bijdrage leveren aan de volksgezondheid door het stimuleren van de consumptie van de dagelijkse norm ’2 ons groenten en 2 keer fruit.

Kropsla op de kaart
Op 20 oktober heeft Hein Onderwaater de nieuwe recepten officieel bekend gemaakt, waarna ze gedurende een heel seizoen op de kaart staan in restaurant De Gouden Leeuw in Voorschoten.

Soep van kropsla

Salade met Hertenham en kropsla