Rungis, Marché International

Rungis, de grootste versmarkt van Europa, is een waar begrip voor de liefhebbers van duizenden versproducten waar de verrukkelijkste gerechten mee kunnen worden bereid. Deze markt, die vanaf 1183 in de Parijse binnenstad was gevestigd, verhuisde dertig jaar geleden naar het zes kilometer onder Parijs liggende handelsterrein ‘Rungis’.

Van vis, vlees en gevogelte tot groente, fruit, brood en zuivel op een oppervlakte van maar liefst 232 hectare, waar 12.000 personeelsleden van 14.000 bedrijven niet minder dan 7 miljard omzetten op jaarbasis. 18 miljoen Europeanen, waarvan 12 miljoen Fransen uit de omgeving, genieten van deze lokale en Europese producten. Spruitjes, komkommer en trostomaten, bijvoorbeeld, komen van Hollandse bodem, maar het merendeel heeft een Franse herkomst.

Dat Rungis een walhalla is voor een chef-kok, belieft verder geen uitleg. De typisch Franse producten worden met alle liefde op de kaart gezet. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat de Freshweb.nl formule op deze behoefte inspeelt.

Begin 2008 werd door Freshweb.nl Haaglanden het initiatief genomen om op wekelijkse basis inkoop te doen voor Nederlandse klanten. De interesse van restauranthouders was vanaf het begin gewekt en al snel vroegen klanten naar specifieke producten. Ferdi Schoonewelle van Freshweb.nl Haaglanden: “Het is voor mij juist de uitdaging om die voor ons onbekende producten te kunnen leveren. Net een sport! Vooral jonge, eigenwijze koks die zich willen onderscheiden lopen hier warm voor. Juist door aparte ingrediënten kunnen zij hun stempel drukken op een keuken en ontwikkelen zij een geheel eigen stijl.”

Diverse soorten gevogelte, 60 kazen en verscheidene zuivelproducten staan landelijk online op Freshweb.nl.Deze bestellingen kunnen gewoon op de gebruikelijke manier worden besteld; voor dinsdag 17.00 bestellen is op vrijdagochtend in huis. Staat een specifiek product dat u zoekt er niet bij? Vraag het ons dan, wij gaan op zoek.

Meer informatie over de mogelijkheden van het bestellen van Rungis producten? Neem contact op met uw Freshweb.nl vestiging bij u in de buurt.

Bestelmoment & Contactgegevens

Contactpersoon
Ferdi Schoonewelle

E-mail
ferdi@freshweb.nl

Telefoon
0900 – freshweb (37 37 49 32) optie 2

Bestellen
Landelijk online op Freshweb.nl. Bestelling op dinsdag voor 17.00u, levering donderdag of vrijdag in huis.