Regio Brabant – Vergeten groenten

Wij zijn Bijzonder Brabants. We houden van lekker koken, lekker eten en gezellig natafelen met vrienden. In 2014 kochten we onze boerderij op het Brabantse platteland en begonnen we met het planten en zaaien van tal van bijzondere groenten. Groenten die je niet snel in een restaurant zult tegenkomen, laat staan in de supermarkt. We noemen ze: vergeten groenten (want dat zijn ze). En dat is doodzonde. Want reken maar dat je er lekkere gerechten mee kunt klaarmaken.

Vergeten groenten van Boer Henk van Bijzonder Brabants

Heb je weleens gehoord van blauwe koolrabi, kastanjewortels,pronkbonen of zwarte rammenas? Allemaal voorbeelden van groenten die wij in de Brabantse openlucht verbouwen. Naast hun bijzondere uiterlijk en veelal tot de verbeelding sprekende namen, zijn deze groenten vooral ook heel erg lekker.

Waarom we de groente zelf verbouwen? Ten eerste natuurlijk simpelweg omdat we dat leuk vinden. We zijn niet van het erf te slaan en hebben iedere maand wel iets om ons op te verheugen: het oogsten van de haverwortels in oktober, het rooien van rabarber in april… Maar de tweede reden is misschien nog wel belangrijker: wij willen weten waar ons voedsel vandaan komt en wat ermee gedaan is. De portie bonen en de krop sla die we in de supermarkt kopen: hoeveel chemicaliën bevatten die? Wat worden er allemaal voor ongezonde trucs toegepast om de massaproductie van groenten betaalbaar te houden? Waar komen de groenten vandaan? Aan onze groente is niet gerommeld. Ze worden op een verantwoorde manier geteeld, gewoon in de openlucht, in onze Brabantse vollegrond.

Wij verkopen de vergeten groenten aan een aantal restaurants en cateraars die hun gasten graag verrassen met unieke gerechten. Daarnaast distribueren we ze ook bij verschillendeboerderijwinkels en groente speciaal zaken in Brabant.

Alle groenten die boer Henk aanbiedt worden geteeld op het erf van Boerderij De Breemortel. Op dit moment zijn wij bezig met de herbouw van boerderij, die in1880 op deze plek is gebouwd. Naast de boerderij is een oude hoogstamboomgaard aangelegd en om het erf is een echte Brabantse haag geplant.

Op boerderij De Breemortel gaat Henk op een verantwoorde manier authentieke groenten telen in de open lucht.

Henk is zelf opgegroeid op een boerderij. Hij genoot als klein kind al van het werken in de moestuin en het genieten van heerlijke verse groenten op het bord.

In mei 2014 is Henk gestart met Bijzonder Brabants. Mensen onvergetelijke groenten laten beleven is zijn passie.

Natuurlijk ben je van harte welkom de boerderij te komen bezichtigen.

Direct contact