Regio Brabant – Appels, kersen en peren

Baarlo is een karakteristiek dorp, gelegen aan de oevers van de Maas in Noord-Limburg. Aan de rand van het dorp liggen de boomgaarden en kassen van Görtz Fruit B.V. ”Ons fruitteeltbedrijf heeft een lange historie in het telen van kersen, peren en appels op de vruchtbare boomgaarden van Baarlo.

Appels, kersen en peren van Görtz Fruit b.v.

We telen een aantal fruitsoorten, te weten appels, kersen – voornamelijk morellen (die ken je van de Limburgse kersenvlaaien)-  en peren. Daarbij worden er op kleine schaal nog druiven geteeld”.

Een deel van de oogst verwerkt het bedrijf zelf, tot (h)eerlijke streekproducten. In 2009 is het bedrijf gestart met het maken van streekproducten. Er wordt onder andere troebel appel- en perensap geproduceerd, maar ook stoofperen in pot en kersenjam. Deze producten worden allemaal gemaakt met alleen de hoogstnodige toevoegingen, om een zuiver en puur product te houden.

Enkele leuke weetjes:

  • Görtz Fruit bestaat meer dan 150 jaar en is van generatie op generatie overgegaan
  • Kijk eens op www.heerlijkheidbaarlo.nl, een luxe vakantiewoning voor 16 personen, tussen de druivenranken en de perenbomen Echt genieten!
  • Een gedeelte van onze kersenbomen staan niet buiten, maar binnen in de kas. Hierdoor kunnen de vogels er niet bij en kunnen we al eerder oogsten dan buiten.

Direct contact