Receptenvantopchefs.nl viert ‘miljoenste bezoeker’ in stijl

Zaterdag, 14 maart 2015, vierde RVTC in het Miele Inspirience Centre te Vianen de 1 miljoenste bezoeker. Onder leiding van Executive Chef Jeroen Robberegt en de coaches Cees Helder, Roger Rassin en Paul Fagel, bij elkaar opgeteld goed voor maar liefst 7 Michelin sterren, kookten de 64 aanwezige gasten een menu, bestaande uit de respectievelijke favoriete signatuur gerechten van deze Topchefs. Gerechten, die uiteraard voor een ieder toegankelijk zijn op de site van RVTC.

RVTC gestart in september 2008 met een gemiddelde van 19 bezoekers per maand, is uitgroeide tot een culinair instituut, dat op dit moment, maar liefst 300.000 bezoekers per jaar scoort en zich met een geheel eigen stijl een unieke plek in de in de culinaire wereld van vandaag heeft verworven.
De coaches presenteerden in eerste instantie de bereiding van hun gerecht tot en met het uitserveren. In tweede termijn demonstreerden zij de wijze waarop het gerecht moest worden afgemaakt en op het bord gepresenteerd diende te worden. Het menu zag er als volgt uit:

Voorgerecht, Ossenhaastartaar, eidooiermousseline en ansjovistapenade.
Coach : Cees Helder, voormalig Patron Cuisinier van restaurant Parkheuvel*** in Rotterdam.

Tussengerecht, Kreeft thermidor, hollandaisesaus.
Coach : Paul Fagel, voormalig Patron Cuisinier van restaurant Duurstede* te Wijk bij Duurstede.

Hoofdgerecht, Anjou duif, rode biet, doperwten, framboos.
Coach Roger Rassin, executive Chef van restaurant La Rive** in het hoofdstedelijk Amstel Hotel.

Nagerecht, Meringues , geroosterde amandelen, Zwiterse room, Lambada aardbeien met Grand Marnier.
Coach Cees Helder.

De gasten kregen na iedere bereiding ruimschoots de gelegenheid om onder het genot van mooie wijnen, van hun eigen bereide gerecht te genieten. De presentatie was in handen van de vaste presentatrice van RVTC, Ramona van Zweden. Schitterende momenten werden vastgelegd door het eigen camerateam van RVTC en zullen spoedig op de site van RVTC worden gepubliceerd.

Niet alleen de gasten waren buitengewoon enthousiast over deze ongewone culinaire happening, ook de partners van RVTC waren bijzonder gelukkig met het succes en de fantastische sfeer, die Miele in het Inspirience Centre wist te creëren.

De partners van ReceptenvanTopchefs.nl:

Freshweb.nl – Koppert Cress – Valderrama Olijf Olie – Miele Nederland