Historie

Freshweb.nl: van toen naar nu.

Een geschiedenis van de meest innovatieve versleverancier van Nederland

Jasper-van-Roon-150x150Freshweb.nl zag het licht in 2004 toen Jasper van Roon een groot gat tussen de lokale groenteboer en de totaalleverancier opmerkte; een kans die hij met beide handen aangreep middels een online concept. Vanuit de omgeving van Apeldoorn is Freshweb.nl inmiddels een landelijke speler met lokale service door alle franchise ondernemingen in de provincies.

Van fruit naar vers

Met de groei van het bedrijf groeide ook het assortiment. Terwijl Freshweb.nl begon als een AGF leverancier voor zowel Bakkerij Bart als een sterrenrestaurant, draait het jonge bedrijf zijn hand inmiddels niet meer om voor levering van andere verse producten als zuivel, friet, vlees en brood aan het middensegment, waaronder restaurants en hotels. Van der Valk werd daardoor bijvoorbeeld een grote klant. De veranderingen brachten echter geen verschil in de focus op versheid, want nog altijd luidt het devies: “Freshweb.nl discussieert niet over kwaliteit!”.

Innovatie

Met kwaliteit als een van de speerpunten van Freshweb.nl is ook innovatie een van de grootste focuspunten. Dankzij de ontwikkeling van een doordacht bestelsysteem en verregaande automatisering heeft Freshweb.nl de verkoop van haar producten voor de klant een stuk transparanter en gebruiksvriendelijker weten te maken. Niet alleen is het plaatsen van een online bestelling hiermee aantrekkelijker, maar biedt Freshweb.nl de klant ook een 24/7 portal waarmee er op elk moment een bestelling kan worden geplaatst, die van maandag tot en met zaterdag binnen vierentwintig uur kan worden geleverd.

Freshweb.nl en franchise

kaart-nl-grootHet is door al deze ontwikkelingen geen wonder dat de Freshweb.nl formule in een rap tempo een landelijk succes werd en er inmiddels in alle regio’s Freshweb.nl franchise ondernemers zijn die de horecaondernemers de beloofde lokale service kunnen bieden. Zelfs Freshweb.nl Apeldoorn, de lokale leverancier die door Jasper van Roon zelf werd opgezet, is overgedragen aan een franchiser. Hierdoor werd Freshweb.nl Nederland gerealiseerd; een geweldige mijlpaal in de geschiedenis van de versleverancier en bovendien een solide basis om de vleugels uit te spreiden naar omringende landen als België en Duitsland.

Freshweb.nl en software

Topkwaliteit, landelijke dekking met lokale service, innovatief vermogen; al deze karakteristieke eigenschappen van Freshweb.nl hebben de organisatie geholpen om telkens een stap vooruit te denken.  De unieke kenmerken van de software waren in eerste instantie voor eigen gebruik, maar de kans om deze software te hosten en daardoor aan andere partijen aan te bieden voor commerciële doeleinden, bleef niet onbenut.

Deze e-commerce software legt een schakel tussen de website en het ERP systeem; de nadruk ligt vooral op de achterkant, in tegenstelling tot de traditionele software die de nadruk legt op de voorkant van het bestelsysteem. Het voordeel van deze extra schakel ligt in het feit dat je als leverancier alle artikelen op eenvoudige wijze kan aanpassen om ze commercieel aantrekkelijk te maken voor de klant, inclusief relevante marketing en managementinformatie, zoals prijs en distributie.

Freshweb.nl en de toekomst

Vooruitstrevendheid blijft een absolute peiler. Er wordt daarom hard gewerkt om de Freshweb.nl formule uit te zetten in Polen onder de naam e-freshfood.pl, Duitsland en België, wat naar verwachting in 2015 zal worden gerealiseerd. Het moge duidelijk zijn dat Freshweb.nl niet stil zit. De organisatie heeft haar focus op de juiste plaats; kwaliteit en innovatie. Dat is de kracht die hen nu en in de toekomst de sterkste speler in de markt maakt.

Sinds 2013 is het concept ook uitgebreid door samenwerking met e-freshfood.pl en zo zal ook de Poolse Horeca profiteren van de Freshweb voordelen. Van de verregaande automatisering profiteert men dan ook in kwalitatief hoogwaardige producten, een transparant verklaarbare prijs en ultiem bestelgemak.

Fresh For Local

Sinds begin 2015 werkt het team van Freshweb.nl aan een extra formule Freshforlocal.nl.

In tegenstelling tot Freshweb.nl die haar focus met name heeft gericht op Aardappelen, Groente en Fruit richt Fresh For Local zich met name op het totale verspakket uit de regio. Door samen te werken met lokale leveranciers, streekproducenten en lokale initiatieven wordt een platvorm gecreëerd waar de chefkok het gehele verspakket in één keer kan bestellen uit zijn regio.

Uiteraard met als basis Freshweb.nl voor de aanvoer van haar producten, expertise en distributiekanalen. Op deze manier wordt het ook voor de lokale producent mogelijk rechtstreeks te leveren. Een unieke formule waarmee vele kleintjes samen de strijd aan kunnen met de totaalleveranciers. Meer informatie? www.freshforlocal.nl.