Regio Brabant – Komkommers

Zoveel mogelijk komkommers produceren, vindt teler Willy van Bussel niet het belangrijkste. Met Snack Products B.V., dat hij samen met zijn broer Gert van Bussel runt op de grens van Neerkant en Heusden, doet hij het graag anders. “Wij willen premium kwaliteit leveren. Bijna het hele jaar door produceren onze planten smaakvolle, uniforme komkommers.”

Komkommers van Willy en Gert van Bussel

Een bulk-komkommer bestaat voor 98% uit water. De snackkomkommers en Q&Me-komkommers van Van Bussel niet: die bestaan voor 95% uit water. Dat komt de smaak ten goede. “Vergelijk een komkommerplant met ranja-siroop. Met één fles kun je 50, 100 of 200 glazen vullen. Het is aan de teler hoeveel water hij erin stopt.” Om de smaak te garanderen, onderwerpt de teler zijn komkommers met grote regelmaat aan een meting. “Ik kan wel roepen dat onze komkommers meer smaak hebben, maar we tonen het liever gewoon aan. Dat doen we door meting van de droge stofwaarde en het brix-gehalte.”