Hollandse conferance peren

Geschiedenis van de conference peer
De conference peer is een Engels peren ras. De kweker van het ras is de Engelsman T. Rivers uit Sawbridgeworth. Het ras is ontstaan voor 1885 d.m.v. vrije bestuiving van het ras Léon Leclerc de Laval. Na de 2e wereld oorlog kwam de peer in Nederland en Vlaanderen op de markt. In 1984 begon de handel van conference peren. Het is dan ook zo bedoeld om lekker in de hand op te eten.

Wat is een conference peer?
De conference peer wordt gezien als de lekkerste handpeer. Het heeft een langwerpige vorm en heeft een groene grondkleur van de buitenkant. Als het een licht gele grondkleur heeft, dan zit de peer in een vergevorderde stadium. De peer kan dan nog wel gegeten worden. Als het vruchtvlees een wit-groene kleur heeft en nog vrij droog is dan zijn de peren nog niet geschikt om te consumeren. Als het vruchtvlees nog groen-wit is, maar wel zacht, dan is de peer optimaal voor liefhebbers van zachte smaakvolle peren. Als het vruchtvlees een geel-groene kleur heeft, dan zijn de peren overrijp en niet meer om te consumeren.

Lange afzetperiode

De peer kan lang bewaard worden en het allerbelangrijkste de smaakt blijft hetzelfde.
Het zal je dus voor lange duur smaken.

Sterke groei van de boom

De bloei begint vroeg en het ras kan zichzelf bestuiven. Na nachtvorstschade worden er nog steeds vruchten gevormd.

Smaak

De smaak is heerlijk zoet ,zacht en aromatisch van smaak.

Wist je dat?

  • Het hele jaar door verkrijgbaar
  • Eén van de lekkerste handperen
  • Verfrissend en dorstlessend
  • Past bij elke eetmoment: als tussendoortje, bij het ontbijt, de lunch of als dessert na de warme maaltijd, tussen de boterham of verwerkt in een slaatje
  • Zo goed als geen klokhuis, dus ideaal voor kids
  • Eén middelgrote Conference peer levert meer dan de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit per dag
  • Rijk aan voedingsvezels
  • Caloriearm

Hoe bewaar ik Conference peren?
De peer kan je laten rijpen op een fruitschaal bij kamertemperatuur, dit betekend dat de peer zachter wordt. Meer zin in een stevige conference peer? Bewaar de peer dan in de koelkast.

Wat kan ik met Conference peren?

  • Uit de hand eten
  • Als vulling in een perentaart of gebak
  • In een salade bv. Roquefort en noten
  • In een salade van groente en fruit.
  • Peer in wijn
  • Lekker voor bij de chocoladefondue
  • Met ijs
  • Op brood met pittige kaas