Groentebijbel

Een chef met aandacht voor het vak is bezig met alle facetten daarvan. Zo let hij niet alleen op wat zijn keuken verlaat, maar ook op zijn omgeving, de veranderende tijden, nieuwe interesses van collega’s en publiek. Dat groenten een andere rol hebben gekregen op het menu, kan hem niet zijn ontgaan. Nu zijn er veel kleurige boeken voor op de koffietafel, maar een chef heeft meer aan een basisboek voor in de keuken, waarin recepten, smaakcombinaties en productkennis bij elkaar komen.

De Groentebijbel is dat basisboek en zou in geen keuken mogen ontbreken. Helder geschreven door een kok die inmiddels uit liefde voor het product groenteboer is geworden. Meer dan 850 recepten, variaties en serveersuggesties, per groente informatie over seizoen, bereidingswijze en smaakcombinaties.

Dit boek maakt iedereen die het in handen krijgt enthousiast over koken met groenten.

Als basisgroenteboek is Maris bij mij uit de keukenn niet meer weg te slaan

de Volkskrant

Een boek dat in elke keuken thuishoort

Jonah Freud, het Parool

Hier kan je niet omheen

De Telegraaf

Een aanrader

NRC

Een standaardwerk

Horeca Misset